Zoeken

Baby overleeft schorpioenensteek niet in Azilal

7 oktober 2023 - 23:00 - Marokko

©

In Azilal is een baby van één jaar overleden na gestoken te zijn door een schorpioen. Het meisje, dat stierf in het regionale ziekenhuis van Beni Mellal, werd gestoken in de hand in het centrum van Taklaft.

Het kind werd volgens lokale bronnen met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, maar ondanks intensieve medische zorg overleefde ze het incident niet.

Lees ook: Schorpioenensteken: al meerdere doden deze zomer in Marokko

De toename van schorpioenensteken baart grote zorgen in Marokko. Elk jaar vallen er tientallen slachtoffers, vooral kinderen. Het warme weer en de zomerse omstandigheden verhogen het risico op dergelijke incidenten. Marwa Lazrak, arts in het Militaire Ziekenhuis van Meknes, benadrukte dat vooral in het zuiden van het land ziekenhuizen een opvallende stijging van schorpioensteken melden tijdens de zomer, wat het belang van bewustwording en voorlichting onderstreept.

Lees ook: Zwitserse vindt giftige schorpioen in bagage na vakantie in Marokko

Het overlijden van slachtoffers van schorpioenensteken is veelal te wijten aan de afwezigheid van tegengif in lokale gezondheidscentra en ziekenhuizen. Preventieve maatregelen, zoals het niet op blote voeten lopen en het controleren van schoenen en kleding, worden sterk aangeraden. In het kader van de nationale strategie ter bestrijding van schorpioenensteken zijn er ook informatiesessies georganiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team