Zoeken

Schooldirecteur Casablanca emigreert onaangekondigd naar Canada

26 november 2023 - 23:00 - Marokko

©

De Ibn Hazm middelbare school in Casablanca wordt sinds 10 november geconfronteerd met een ongekend probleem: de directeur van de school en zijn vrouw, een onderwijzeres, zijn zonder vooraankondiging verdwenen. Volgens mediabronnen zou het echtpaar Marokko hebben verlaten om zich in Canada te vestigen.

Abdellatif Chaouki, regionale verantwoordelijke voor Onderwijs, bevestigt dat de twee ambtenaren sinds 10 november niet meer op hun werk zijn verschenen. Hij benadrukt dat het momenteel wordt gezien als een ongerechtvaardigde afwezigheid. Hoewel er geruchten zijn dat de directeur zijn ontslag zou hebben ingediend via zijn vrouw, die ook de sleutels en de diensttelefoon heeft ingeleverd, ontkent Chaouki dat de directeur formeel ontslag heeft genomen.

Lees ook: Marokkaanse kampioen gooit medaille in zee en vertrekt illegaal naar Spanje (video)

De verantwoordelijke legt uit dat de twee ambtenaren 60 dagen de tijd hebben om te reageren op de waarschuwingen. Indien ze niet binnen deze termijn reageren, zullen administratieve procedures worden toegepast, waaronder hun ontslag. De leiding van de school werd tijdelijk toevertrouwd aan de directeur van een nabijgelegen school.

Lees ook: Marokkaanse vertrekt op migrantenbootje naar Europa om kanker te laten behandelen (video)

Deze gebeurtenis vindt plaats tegen de achtergrond van een algehele onvrede binnen de onderwijssector in Marokko. Het plotselinge vertrek van de directeur en zijn vrouw heeft voor extra spanningen gezorgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team