Zoeken

Verdachte van bommeldingen in Canada opgepakt in Marokko

1 december 2023 - 18:00 - Marokko

©

De vermoedelijke dader van bommeldingen die begin november werden verzonden naar verschillende schoolbesturen in het Canadese Ontario, is in Marokko gearresteerd op vraag van de Belgische autoriteiten. Hij wordt ook verdacht van een reeks bommeldingen eerder deze week in Brussel.

Op verzoek van België werd de verdachte begin deze week in Casablanca gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van tientallen valse bommeldingen in België en Canada, meldt de Provinciale Politie van Ontario. In afwachting van verder onderzoek werken de Canadese en Belgische politie nauw samen.

Lees ook: Arrestatie in Casablanca voor bommeldingen in Marokko en België

Begin november werden meerdere scholen in Ontario het doelwit van bommeldingen. De dader(s) van de bedreigingen eisten geld van de getroffen instellingen. Sommige scholen moesten hierdoor gedeeltelijk sluiten. Een katholieke schoolgroep "kreeg in de nacht een bommelding gericht tegen alle scholen binnen het schoolbestuur. We nemen alle voorzorgsmaatregelen om deze situatie gepast te beheren," schreef het bestuur toen in een Facebook-post.

Lees ook: Angst op vlucht naar Marokko door bommelding

In het oosten van de Canadese provincie werden sommige scholen van dezelfde schoolgroep ontruimd en moeste de instellingen meerdere dagen gesloten blijven.

Bladna.nl