Zoeken

Schietpartij Marrakech: wie zijn de daders?

5 november 2017 - 12:20 - Gemeenschap

©

Knap werk van de Marokkaanse politie. Slechts drie dagen waren nodig om de twee daders van de schietpartij in een café in Marrakech te identificeren en te arresteren.

Volgens de politie opende Edwin Gabriel Roblès Martinez het vuur op de drie slachtoffers. Martinez werd in 1993 geboren en is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek.

De tweede verdachte heet Shardyone Ulises Girigorio Semerel. De Nederlandse Surinamer werd in 1988 geboren.

Beide mannen zijn volgens de politie betrokken bij meerdere drugszaken, gijzelingen, gewapende overvallen en ontvoeringen met losgeldaanvragen. Ze werden alle twee in bewaring gesteld in Casablanca.

Donderdagavond stopten de twee met een motor voor het café "La crème" in de wijk Hivernage in Marrakech. Ze droegen maskers en waren gewapend. Ze schoten op de klanten in het café en vermoordden de jonge Hamza Chaib, een 26-jarige student Geneeskunde. Zijn vriendin en een café bediende raakten ernstig gewond.

Onderzoek toonde aan dat Hamza niet het doelwit was. De twee wilden de eigenaar van het café, Moestafa F., vermoorden. Hun opdrachtgever verblijft in Europa en zou al twee keer hebben geprobeerd om ’Moes’ te vermoorden. Volgens de politie gaat het om een mislukte afrekening in het drugsmilieu.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team