Zoeken

Schandaal in Fez : parlementsleden en ambtenaren betrokken bij enorme fraude

2 oktober 2023 - 23:00 - Marokko

©

In Fez zijn meerdere hoge ambtenaren en politieke figuren in opspraak geraakt na beschuldigingen van fraude bij een autoveiling. De zaak kwam aan het licht na onthullingen aan de procureur-generaal van de stad.

De wali van de regio Fez-Meknes heeft een klacht ingediend over vermoedelijke fraude bij een veiling van in beslag genomen auto’s bij de gemeentelijke stalling. De gemeente Fez hield op 28 juli een veiling voor 130 in beslag genomen auto’s die als onbruikbaar werden beschouwd. De enige bieder, genaamd A.F.A., kreeg de veiling toegewezen, volgens Al Akhbar.

Lees ook: Corruptieschandaal treft gemeentevoorzitter in Marrakech

Het bleek echter dat verschillende auto’s na de veiling "onderworpen werden aan een legalisatie van de handtekening" door A.F.A. Deze auto’s werden later doorverkocht en opnieuw in gebruik genomen, via formulieren ondertekend door de derde vicevoorzitter van de gemeenteraad van Fez, parlementslid Abdelkader Boussairi van de USFP. Meerdere andere hoge functionarissen en gemeenteleden zouden bij de fraude betrokken zijn.

Lees ook: Corruptieschandaal in Casablanca: lokale vertegenwoordigers beschuldigd

Naar aanleiding van deze bevindingen besloot de gemeente Fez om de zaak voor de rechter te brengen. Er is een onderzoek gestart, waarbij al verschillende computers en documenten in beslag zijn genomen, waaronder formulieren ondertekend door Boussairi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team