Zoeken

Sarah Chaari (17) verovert goud op WK taekwondo

17 november 2022 - 22:30 - Sport

©

De Belgisch-Marokkaanse Sarah Chaari is dinsdag in Mexico tot wereldkampioene taekwondo gekroond in de categorie -62 kg. Ze deed dit door in de finale de 18-jarige Griekse Sarvanaki na een stevig duel te verslaan met 12-7.

Sarah Chaari is op haar zeventiende al de nummer zeven van de wereld. Ze streed in het Mexicaanse Guadalajara vijf gevechten waarin ze de Amerikaanse Dillon Faith versloeg in de zestiende ronde, de Duitse Anna-lena Froemming in de achtste ronde, de Chinese Lijun Zhou in de kwartfinale, de Britse Aaliyah Powell in de halve finale en de Griekse Theopoula Sarvanaki in de finale. Chaari won daarmee de wereldtitel, waarmee ze België haar tweede gouden medaille op een WK bezorgde en de eerste in de categorie vrouwen.

Lees ook: Rotterdamse Amira Tahri wereldkampioene kickboksen

In november 2021 won Sarah Chaari reeds de titel van Europees kampioen bij de junioren, in mei 2022 een bronzen medaille op het Europees kampioenschap voor senioren en in augustus 2022 de titel van wereldkampioen bij de junioren.

Lees ook: Kickbokster Sarah Moussadak verliest nipt op Glory Collision

Met deze titel wordt de 17-jarige geschiedenis, ze is namelijk de eerste atleet ter wereld die in hetzelfde jaar zowel de junioren- als de seniorenwereldtitel won.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team