Zoeken

Marokkaanse bokster Aya Bozarhoun pakt twee wereldtitels

29 oktober 2022 - 08:00 - Sport

©

Na het winnen van twee wereldkampioenschappen thaiboksen en K1-boksen in Rome, bereidt de Frans-Marokkaanse bokster Aya Bozarhoun zich voor op een nieuwe uitdaging.

Dubbel succes voor de 11-jarige Aya Bozarhoun. De jonge Frans-Marokkaanse bokster won afgelopen weekend in Rome twee wereldtitels in thaiboksen en K1 (kickboksen). Een onderscheiding voor de leerlinge, die in het 5ᵉ jaar zit aan het Collège Solignac in Straatsburg.

Lees ook: Amira Tahri (12) voor vijfde keer wereldkampioen kickboksen

Er liggen nog meer uitdagingen in het verschiet. Na deze dubbele titel bereidt Aya zich voor op een sportevenement in Duitsland. Overigens bevestigde haar vader, voormalig bokser Omar Bozarhoun, aan Morocco World News dat de kampioene op 29 oktober zal deelnemen aan de Coupe de France en op 12 november in Duitsland zal zijn voor het kampioenschap in Arnsberg. Dit is de kans om haar eerste Europese titel te winnen.

Lees ook: Marokkaanse Amira Tahri is wereldkampioen kickboksen

Aya Bozarhoun is pas 11 jaar oud en heeft al verschillende titels gewonnen. Ze is viervoudig Frans kampioen en Duits kampioen. In april van dit jaar werd ze Frans kampioen in Kickboksen K-1 in de jeugdklasse. De maand daarop won ze het Franse Muay Thai Kampioenschap in de categorie onder 37 kg. Ze won ook het kampioenschap van de Franse federatie van kickboksen, Muay Thai. In januari had de tiener, afkomstig uit Tetouan en woonachtig in Straatsburg, het kampioenschap van de regio Grand Est gewonnen.

Bladna.nl