Zoeken

Saoedi-Arabië steunt Marokko

11 oktober 2019 - 20:30 - Wereld

©

Saoedi-Arabië heeft tijdens een vergadering van de VN-veiligheidsraad opnieuw zijn totale steun geuit aan de territoriale integriteit van Marokko.

Volgens Saoedi-Arabië is het door Marokko voorgesteld autonomieplan voor de Marokkaanse Sahara de enige oplossing om een einde te maken aan het slepend conflict.

Abdellah Benyahia Lamaalmi, vaste vertegenwoordiger van Saoedi-Arabië bij de Verenigde Naties, betuigde de steun van zijn land aan het Marokkaanse autonomieplan op maandag.

De diplomaat verklaarde dat "Saoedi-Arabië alle aanvallen op de hoogste belangen van Marokko en elke schending van zijn soevereiniteit en zijn territoriale integriteit verwerpt", verwijzend naar de voorstellen van het Polisario en diens bondgenoten.

Het autonomieplan is volgens de Saoedische diplomaat "een constructieve keuze gericht op een realistische en billijke oplossing", die aan de inwoners van de zuidelijke provincies "een actieve deelname aan de sociale, economische en culturele ontwikkeling van het Marokkaanse volk" garandeert.
 

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team