Zoeken

Sahara: Saoedi-Arabië herhaalt steun aan Marokko

9 mei 2019 - 11:19 - Marokko

©

Abdellah Ben Saad Al Ghariri, ambassadeur van Saoedi-Arabië in Rabat, heeft tijdens een gesprek met de voorzitter van het Marokkaans parlement Habib El Malki, opnieuw de steun van zijn land aan de "territoriale integriteit van Marokko" geuit.

Volgens Al Ghariri, is de Sahara-kwestie een "rode lijn" en een belangrijk punt in het buitenlands beleid van zijn land.

De Saoedische diplomaat sprak met Habib El Malki ook over de stedelijke ontwikkeling in Marokko en de vele inspanningen om de infrastructuren en het vervoer te verbeteren. Hij begroette tevens de snelle ontwikkeling van de toeristische sector en pleitte voor een betere toeristische uitwisseling tussen de twee koninkrijken.

Habib El Malki prees de kwaliteit van de historische bilaterale betrekkingen, evenals de constante en solidaire positie van Saoedi-Arabië voor de territoriale integriteit van Marokko.

De bewindsman nodigde ook de de president van de Choua van Saoedi-Arabië uit voor een werkbezoek aan Marokko om de betrekkingen en de samenwerking te consolideren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team