Zoeken

Sanofi onder vuur in Marokko door foute publiciteit

18 juni 2015 - 18:40 - Marokko

©

Het farmaceutisch bedrijf Sanofi kwam eerder deze week onder vuur te liggen door een reclamecampagne voor een nieuw medicijn tegen diarree. Voor de reclameaffiches gebruikte het bedrijf namelijk een foto van het Djemaa El Fna plein in Marrakech.

Op de affiche staat het opschrift ’breng je vakantie niet in het kleinste kamertje door’. Volgens Tourismapost waren de affiches op straat en in restaurants in de Zwitserse hoofdstad Genève gehangen.

Marokkaanse toerismeverantwoordelijken reageerden verontwaardigd op de campagne. Faouzi Zemrani, vice-voorzitter van de Nationale Confederatie van Toerisme en lid van de Regionale toerismeraad van Marrakech, maakte een woedende verklaring.

"Ik verzet met tegen dit soort reclame die voor de promotie van een geneesmiddel het imago schendt van een mythische plek. Al de restauratoren op het Djemaa El Fna plein worden dagelijks onderworpen aan een strenge voedselhygiënecontrole. Daarbij komt dat de plein kortgeleden volledig werd heringericht. Het zijn dus ernstige beschuldigingen!"

In een verklaring op dinsdag heeft Sanofi zijn excuses aangeboden en laten weten dat de affiches waren weggehaald. Het bedrijf is al 60 jaar in Marokko aanwezig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team