Zoeken

Samira Saïd: "Hassan II was trots op me"

13 mei 2021 - 11:20 - Cultuur

©

De Marokkaanse zangeres en songwriter Samira Saïd is zelden te zien in talkshows en spreekt liever niet over haar privéleven. Onlangs maakte ze een uitzondering voor de Egyptische tv-zender DMC en vertelde ze tijdens een interview openhartig over haar leven.

Het is de eerste keer dat de 63-jarige Marokkaanse diva zoveel bloot geeft van haar privéleven. Tijdens een interview dat werd uitgezonden op de Egyptische zender DMC, liet ze het Egyptische publiek en haar fans wereldwijd kennis maken met de persoon achter de artiest. Zo haalde ze herinneringen op aan haar eerste liefde en aan Koning Hassan II.

Ze had een goede band met de voormalige Marokkaanse Koning Hassan II. De monarch had een grote liefde voor kunst en cultuur, waardoor hij zich graag omringde met artiesten zoals Samira Saïd. "Hij had een ongeëvenaard artistiek gevoel. Hij was een groot muziekkenner, speelde accordeon en dirigeerde zelf het beroemde Firqa Al Massiya-orkest. Hij was een maestro in de ware zin van het woord. Ik was bang toen ik voor hem moest zingen, ik moest het waarmaken. Hij was erg trots op me en vertrouwde me, hij wist zeker dat ik een ster zou worden. Hij zei vaak: Egypte heeft Abdelhalim Hafez, wij hebben Samira", meldt het tijdschrift Hola Maroc.

Tijdens het interview ging de zangeres ook dieper in op de band met haar ouders. "We hebben een gelukkig leven gehad. Het leven was toen eenvoudig. De Bennani-familie van mijn moeder waren verlichte, beschaafde en open mensen, de vrouwen waren destijds opgeleid, ze waren erg chique en gekleed in de westerse stijl, in minirokjes, ze hadden de nieuwsgierigheid naar kennis en gingen met hun tijd mee. In tegenstelling tot het gezin van mijn vader, dat veel conservatiever was", vertelt Samira Saïd. Wel benadrukte ze dat haar vader heel open-minded was, wat blijkt uit het feit dat hij haar op 9-jarige leeftijd al liet zingen.

De zangeres heeft zelf een 20-jarige zoon en is twee keer getrouwd geweest. Haar eerste huwelijk, met de beroemde Egyptische muzikant Hani Mhana, hield vier jaar stand. Daarna trouwde ze met zakenman Mustapha Naboulsi. In 1999 is ze voor de tweede keer gescheiden.

Bladna.nl