Zoeken

Marokkaanse ontwerpster en moeder zijn hit op Instagram

14 mei 2021 - 10:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse ontwerpster Meryem Slimani en haar moeder Najate Leklye zijn een sensatie op de sociale media.

De 37-jarige ontwerpster woont in Rotterdam en post elke dag een foto van haar 68-jarige moeder in atypische en opvallende kleding. In een interview met de nieuwssite Insider legt Slimani uit wat de drijfveren achter het project zijn.

Dagelijks kunnen haar 55.000 abonnees een foto van haar moeder tegemoet zien. De kledingstijl die ze kiest voor haar moeder is ontspannen en gewaagd maar bevat ook veel elementen van de Marokkaanse cultuur. Slimani is niet bang om taboes te doorbreken met haar ontwerpen.

De ontwerpster vertelt tijdens het interview dat elk individu wordt gezien door de keuze van kleuren en decoraties. Ook vertelt ze dat de outfits aan de ene kant laten zien dat haar moeder een open blik heeft op de wereld en aan de andere kant stevig geworteld is in de Marokkaanse cultuur. "Mijn cultuur maakt zo’n groot deel van mij uit dat ik er niet eens echt over nadenk", zei Slimani. Het vakmanschap en de rijkdom aan details in traditionele Marokkaanse kleding hebben vanaf jongs af aan haar interesse gewekt voor mode en handwerk.

Bladna.nl