Zoeken

Said Taghmaoui baalt van de Marokkaanse vrouw

28 februari 2012 - 14:24 - Cultuur

©

In een interview met het tijdschrift "Femmes du Maroc" (Vrouwen van Marokko) geeft Saïd Taghmaoui zijn perceptie van Marokko. De burgemeester van Casablanca Mohamed Sajid, de Marokkaanse regisseur Narjis Nejjar, of nog de Marokkaanse vrouw, prostituee en materialistisch, krijgen felle kritiek van de acteur.

Said Taghmaoui, die theaterlessen geeft in Marrakech, zegt dat hij het project eerst had "voorgesteld aan de burgemeester van Casablanca, Mohamed Sajid, die nooit vervolg gaf... waarschijnlijk omdat er geen geld aan te verdienen was".

Zijn motivatie voor het geven van dergelijke cursussen in Marokko, legt hij uit door de overgespeelde manier van acteren in de Marokkaanse filmwereld. Hij geeft daarbij het voorbeeld van de laatste film van regisseur Narjiss Nejjar. "Ik zag onlangs de film van Narjiss Nejjar ’l’Amante du Rif’ (De minnares van de Rif), en ik vond het limiet. Ja oké, Narjiss Nejjar draagt ​​laarzen tot hier, oké ze heeft een leuke stijl, maar haar daarvoor vrij, getalenteerd en vooruitdenkend noemen, ... "

Taghmaoui vindt het zijn plicht om aan dergelijke personen te vragen: "Wat is er aan de hand? Wat is je probleem? Wil je echt films maken of wilt je de covers van tijdschriften halen?".

Aan het einde van het interview, hekelt Said Taghmaoui de prostitutie in Marokko en zegt "een groot probleem" te hebben met de emancipatie van Marokkaanse vrouw, die daarbij haar waardigheid vergeet.

"Uiteraard is de vrouw een mens als een ander met een rol in de maatschappij en de mensheid. Ik heb geen probleem met het feit dat zij recht heeft op alle vrijheid. Maar onder het mom van emancipatie moeten we de waardigheid niet vergeten! Het is onaanvaardbaar hoe de prostitutie van Marokkaanse vrouwen is gestegen! De meesten verkopen hun lichaam niet om te eten, maar om mooie auto’s, Prada en Gucci te kopen. Helaas is het tweede exploitatieproduct van Marokko na sinaasappelen, hoeren ..."

Sinds het begin van het jaar geeft Said Taghmaoui, Frans-Marokkaanse acteur onder anderen te zien in Conan, G.I. Joe en Vantage Point, masterclasses in interpretatie in Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team