Zoeken

Sahara: Turkije steunt Marokko

16 december 2019 - 12:40 - Marokko

©

Mevlüt Çavuşoğlu, Turkse minister van Buitenlandse zaken, heeft afgelopen donderdag in Rabat de volledige steun van zijn land aan Marokko omtrent het conflict rond de Sahara bevestigd.

"We steunen de territoriale integriteit van ons broederland, het Koninkrijk Marokko, volledig", verklaarde de bewindsman tijdens een persconferentie na zijn ontmoeting met minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken.

Begin vorige week had de uitzending van een interview van Aminatou Haidar, pro-onafhankelijkheidsactiviste voor de Sahara op een Turkse zender, voor spanningen gezorgd tussen Marokko en Turkije.

Çavuşoğlu houdt echter vol dat het enkel om een misverstand ging. "Er was een misverstand over een uitzending door een van de Turkse televisiezenders. Dat werd intussen geregeld. De positie van Turkije en van onze regering is heel duidelijk, we steunen de integriteit van ons broederland, het Koninkrijk Marokko, volledig." verklaarde de minister.

"We ondersteunen geen enkele separatistische groepering of agenda, en elk probleem moet natuurlijk vreedzaam worden opgelost. Dat is ons standpunt en we zullen niet alleen de territoriale integriteit van ons broederland, het Koninkrijk Marokko, maar ook de stabiliteit en veiligheid verdedigen in het koninkrijk, dat een zeer belangrijk land is voor ons, voor de moslimwereld en voor dit deel van de wereld.", concludeerde Çavuşoğlu.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team