Zoeken

Sahara: Marokko, Polisario, Algerije en Mauritanië ontmoeten elkaar in Genève

4 december 2018 - 15:40 - Marokko

©

Een Marokkaanse delegatie neemt vanaf morgen deel aan een "ronde tafel" over de Sahara op uitnodiging van Horst Köhler, persoonlijke gezant van de VN-secretaris-generaal.

De Marokkaanse delegatie wordt geleid door Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken en begrijpt Omar Hilale, permanent vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties in New York, Sidi Hamdi Ould Errachid, voorzitter van de regio Laayoune-Sakia El Hamra, Ynja Khattat, president van de regio Dakhla Oued Eddahab en Fatima Adli, gemeenteraadslid van Smara. Dat bericht het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken.

Algerije stuurt haar minister van Buitenlandse Zaken Abdelkader Messahel, zijn adviseur Abdallah Baali en Sabri Boukadoum, ambassadeur van Algerije bij de VN.

Ismail Ould Cheikh Ahmed (Buitenlandse Zaken) zal Mauritanië vertegenwoordigen, terwijl het Polisario "parlementsvoorzitter Khatri Addouh, M’Hamed Khaddad, voormalig hoofd van de Militaire Veiligheid en hoofd van het Nationaal Comité voor een referendum, en Fatma El Mehdi van de Unie van Sahrawi-vrouwen" stuurt.

Deze meeting, de eerste sinds maart 2012, is bedoeld om te kijken naar "de bereidheid van alle partijen om deel te nemen aan een nieuw onderhandelingsproces".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team