Zoeken

Sahara: China schaart zich niet achter Algerije

23 maart 2022 - 12:20 - Wereld

©

Algerije koesterde de verwachting dat China zich zou aansluiten bij zijn standpunt over de Sahara, maar het land van Xi Jiping ontwijkt de kwestie. Een nieuwe tegenslag voor de Algerijnse diplomatie met betrekking tot het nieuwe standpunt van Spanje over de Sahara.

Tijdens zijn recente bezoek aan China, lukte het de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, Ramtane Lamamra, niet om China te overtuigen om een standpunt in te nemen dat gunstig is voor het separatisme, omdat Peking gehecht blijft aan het VN-proces met betrekking tot de Sahara-kwestie, meldt de website Alyaoum24.

Lees ook: Algerijnse reactie op nieuw standpunt Spanje over Sahara

In een gezamenlijke verklaring kondigden China en Algerije aan dat hun standpunten over talrijke kwesties "naar elkaar toegroeien" en spraken ze hun steun uit voor de politieke processen om de crises in Libië, Mali, Palestina en Oekraïne op te lossen.

Lees ook: Sahara: Algerije roept ambassadeur in Madrid terug

Wat de Sahara-kwestie betreft, bevestigden beide partijen opnieuw hun steun voor de inspanningen om te komen tot "een definitieve en rechtvaardige regeling binnen het kader van de internationale rechtsorde, met inbegrip van de desbetreffende VN-resoluties". China heeft het standpunt van Algerije met betrekking tot het separatisme niet willen steunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team