Zoeken

Marokko trekt zich terug uit sportwedstrijden in Tunesië

31 augustus 2022 - 17:00 - Sport

©

Na karate en basketbal heeft nu ook de Koninklijke Marokkaanse Handbalfederatie (FRMHB) aangekondigd zich terug te trekken uit twee wedstrijden die gepland waren voor september en oktober in Tunesië.

De diplomatieke crisis tussen Marokko en Tunesië komt ook op sportief niveau tot uiting in een boycot van Marokkaanse clubs. De Koninklijke Marokkaanse Handbalfederatie (FRMHB) volgt het voorbeeld van andere sporten, die reeds hebben aangekondigd dat zij hun deelname aan in Tunesië geplande kampioenschappen hebben geannuleerd.

Lees ook: Marokko boycot Noord-Afrikaanse kampioenschappen karate in Tunesië

In een persbericht van de FRMHB staat dat Wydad Smara niet zal deelnemen aan het Arabisch kampioenschap handbal van 17 tot 27 september. Raja Agadir zal zich ook terugtrekken van het Afrikaans Club Kampioenschap dat van 28 september tot 10 oktober gepland staat. Enkele dagen geleden heeft de Club omnisports Meknès (CODM) aangekondigd dat haar vrouwelijk basketbalteam ook niet zal deelnemen aan het Arabisch kampioenschap vrouwenbasketbal, dat van 20 tot 29 september in Tunesië wordt gehouden.

Lees ook: Boycot Tunesische producten in Marokko

De Koninklijke Marokkaanse Federatie van Gemengde en Vrije Gevechtskunsten, heeft eveneens aangekondigd dat de Marokkaanse delegatie niet zal deelnemen aan het Noord-Afrikaanse kampioenschap, dat van 7 tot 11 september in Tunesië zal worden gehouden. De boycot is algemeen en komt niet alleen uit Marokko. Ook andere landen hebben aangekondigd dat zij niet zullen deelnemen aan de in Tunesië geplande wedstrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team