Zoeken

Saad Lamjarred sleept Mohamed Ramadan voor de rechter

29 mei 2021 - 17:20 - Cultuur

©

De Marokkaanse zanger Saad Lamjarred heeft een klacht ingediend tegen de artiest Mohamed Ramadan met wie hij samen het nummer "Ensay" heeft gezongen. De Egyptische zanger weigert Lamjarred de royalty’s van het lied te betalen. Het beheer van YouTube heeft het nummer van het platform verwijderd.

Het nummer "Ensay", dat meer dan een jaar geleden is uitgebracht, is niet langer te vinden op YouTube. Het videoplatform heeft besloten om het YouTube-kanaal van Mohamed Ramadan te blokkeren nadat de Marokkaanse zanger Saad Lamjarred een klacht heeft ingediend omdat hij nooit royalty’s heeft ontvangen van de vertoningen op het kanaal van de Egyptische artiest.

Website Le360 meldt dat YouTube de royalty’s van het kanaal altijd direct heeft overgemaakt aan Ramadan en dat het zijn verantwoordelijkheid is om de andere artiesten datgene uit te betalen waar ze contractueel recht op hebben.

Volgens een familielid van Lamjarred heeft de Marokkaanse zanger zijn Egyptische collega nog benaderd voordat hij de klacht heeft ingediend. Hij zou hebben geprobeerd om tot een minnelijke schikking te komen, maar Mohamad Ramadan zou dit categorisch hebben geweigerd. Nu zal de zaak voor een rechter worden gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team