Zoeken

Russische Premier Dmitri Medvedev in Marokko verwacht

13 februari 2017 - 17:50 - Marokko

De Russische Premier Dmitri Medvedev zal voor het einde van het jaar een werkbezoek aan Marokko brengen. Dat meldt de ambassadeur van Marokko in Moskou.

Abdelkader Lecheheb vertelde volgens TelQuel aan Sputnik dat een bezoek van Medvedev voor dit jaar gepland staat maar dat er nog geen datum werd vastgelegd omdat het koninkrijk momenteel geen regering heeft.

De komst van de Russische verantwoordelijke naar Marokko volgt op het bezoek van Koning Mohammed VI aan Rusland in maart 2016. Er werden toen in het bijzijn van Vladimir Poetin meerdere overeenkomsten gesloten in de industrie, landbouw en toeristische sector.

Mogelijk zal Marokko tijdens het bezoek van Medvedev de samenwerking in de landbouw- en visserijsector met Rusland willen ontwikkelen. Rabat is namelijk niet tevreden met de visserijovereenkomst met de Europese Unie. Het Marokkaanse ministerie van Landbouw en Visserij klaagde vorige week bij de EU over de slechte samenwerking en stelde bereid te zijn nieuwe partners te zoeken, met name in China, India en Rusland.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2017 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team