Zoeken

Vladimir Poetin binnenkort in Marokko?

18 december 2016 - 16:00 - Marokko

©

De Russische President brengt binnenkort mogelijk een bezoek aan Marokko. Dat is in ieder geval de wens van Koning Mohammed VI die Vladimir Poetin heeft uitgenodigd.

Koning Mohammed VI ontmoette eind deze week het hoofd van de Russische Veiligheidsraad Nikolai Patrushev. Hij nodigde via de veiligheidsverantwoordelijke Vladimir Poetin uit voor een staatsbezoek aan Marokko.

Volgens een verklaring van het Koningshuis heeft de Koning zijn wil benadrukt om « hand in hand » met Rusland te werken en de « strategische samenwerking op alle gebieden » te versterken.

Het bezoek van Patrushev volgt op enkele spanningen tussen de twee landen na uitspraken van Premier Abdelilah Benkirane over de interventie van Rusland in Syrië. Benkirane verklaarde kortgeleden dat Rusland de situatie in Syrië alleen maar erger maakte terwijl het land het probleem juist zou moeten helpen oplossen.

De uitspraken van Benkirane zorgden voor ontevreden reacties vanuit Rusland. Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken keurde de « gevaarlijke uitspraken » van Benkirane in een verklaring af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team