Zoeken

Komt er een Russische marinebasis aan de grens met Marokko?

14 april 2021 - 12:00 - Marokko

©

Rusland, een traditionele bondgenoot van Algerije, bereidt de bouw voor van een marinebasis in Oran, niet ver van de grens met Marokko. Hierdoor zou de oosterbuur druk kunnen uitoefenen het koninkrijk en een beschermer hebben.

Met het oog op de vestiging van een permanente basis voor de Russische zeemacht in Oran, in het grensgebied met Marokko, hebben twee Russische militaire delegaties de afgelopen drie maanden een bezoek gebracht aan Algerije, meldt Algérie Part. Tijdens hun verblijf hebben de leden van deze delegaties de marinebasis van Mers El-Kebir in de wilaya van Oran grondig geïnspecteerd. Geen enkele officiële bron heeft deze informatie vooralsnog bevestigd.

De mogelijke vestiging van een Russische marinebasis in Algerije wordt vanuit twee invalshoeken bekeken: als een tactiek om Rusland te positioneren in strategische gebieden waar de Verenigde Staten aanwezig zijn, of als een manier om Algerijnse generaals militaire bescherming te bieden. Het land van Vladimir Poetin is één van de meest invloedrijke machten in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Russische zeestrijdkrachten zijn ook aanwezig in de Rode Zee waar zij een basis hebben in Soedan.

Dezelfde media melden dat de Russische onderzeeërs bij Algerijnse militaire installaties gestationeerd zullen worden, waar ze vervolgens vanuit zouden kunnen vertrekken voor operaties. In ruil daarvoor zou Algerije materiaal kunnen ontvangen voor het onderhoud van zijn eigen zes actieve onderzeeërs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team