Zoeken

Rusland wil Marokkaanse kolenmarkt veroveren

20 augustus 2022 - 20:20 - Economie

©

Rusland is vanwege de Europese sancties na zijn invasie in Oekraïne op zoek naar nieuwe markten. Het land overweegt steenkool aan Marokko te leveren.

De beperkende maatregelen van de Europese Unie tegen Rusland hebben de handel in steenkool sterk beïnvloed, aldus Russische media. Het land heeft zich ertoe verbonden andere markten te zoeken om de steenkool te verkopen.

Lees ook: Russisch-Oekraïense oorlog opent nieuwe perspectieven voor Marokko

Daarom bestudeert het staatsbedrijf Arktikugol, dat gespecialiseerd is in de winning en exploitatie van steenkool, de mogelijkheid om de Marokkaanse markt te betreden. Het bedrijf is ook voornemens zijn handelsbeleid te herstructureren.

"Er zijn dit jaar tot nu toe nog geen verkopen geweest, maar we hopen nieuwe logistieke routes te ontwikkelen. Er is de Marokkaanse markt en er is de Egyptische markt. Er is ook China en India, maar dat zijn natuurlijk lange afstanden, het is niet altijd winstgevend. Maar er wordt actief aan gewerkt, ik ben er zeker van dat we een oplossing zullen vinden," zegt Ildar Neverov, waarnemend algemeen directeur van Arktikugol.

Lees ook: Marokko concurreert met Rusland op kunstmestmarkt

Bovendien overweegt het bedrijf ook partnerschappen met scheepvaartmaatschappijen die in staat zijn kolen te verschepen en uit te voeren. Naast Marokko wil Rusland zich voor zijn export ook wenden tot Turkije en Egypte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team