Zoeken

Moeilijke tijden voor Royal Air Maroc

16 oktober 2022 - 20:00 - Economie

©

Door de ongecontroleerde stijging van de brandstofprijzen zal Royal Air Maroc dit jaar naar verwachting 2,7 miljard dirham aan inkomsten mislopen, aldus het Marokkaanse ministerie van Begroting. Als de situatie aanhoudt, zal deze trend naar verwachting tot 2023 voortduren.

Tijdens een toespraak in het parlement eerder deze week over de balans van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij voor dit jaar, kondigde Fouzi Lekjaa een tekort van 2,7 miljard dirham aan voor het huidige fiscale jaar, dat eindigt op 31 oktober, meldt Medias24.

Lees ook: Royal Air Maroc komt met nieuwe outfits

Volgens een door de website geciteerde bron van Royal Air Maroc zijn deze cijfers identiek aan die van vorig jaar. Als verklaring voor dit enormetekort stelt dezelfde bron dat "de luchtvaartmaatschappij drie belangrijke data op haar Europese markten heeft gemist, namelijk de vakantie van Allerheiligen, de kerstvakantie en tenslotte de krokusvakantie in februari".

Royal Air Maroc werd zwaar getroffen door de opschorting van zijn internationale vluchten van november 2021 tot begin februari 2022. De sterke stijging van de prijs van vliegtuigbrandstof als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft ook tot deze daling van de inkomsten geleid.

Lees ook: Royal Air Maroc annuleert bestelling Boeing 737 Max

Om dit te verhelpen zal de Marokkaanse regering Royal Air Maroc een lening van 2 miljard dirham verstrekken, aldus de minister. "Gelet op al deze omstandigheden heeft de regering deze bijstand verleend om Royal Air Maroc in staat te stellen de last van zijn tekort, geschat op 2,7 miljard dirham, te dragen totdat er betere tijden aanbreken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team