Zoeken

Royal Air Maroc past vluchten aan door sluiting Algerijns luchtruim

25 september 2021 - 17:40 - Economie

©

Als gevolg van het besluit van Algerije om haar luchtruim te sluiten voor Marokkaanse leger- en burgervliegtuigen, gaat Royal Air Maroc het vliegschema van een vijftiental vluchten naar Tunesië, Turkije en Egypte aanpassen.

Een bron dicht bij de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij heeft de gevolgen van het Algerijns besluit geëvalueerd, en stelt dat de impact miniem zal zijn voor Royal Air Maroc en dat er reeds oplossingen worden besproken om de klanten tevreden te stellen.

Lees ook: Royal Air Maroc wacht op toestemming om naar Algerije te vliegen

Slechts vijftien vluchten van Royal Air Maroc vliegen wekelijks over Algerije. Het gaat uitsluitend om vluchten naar Tunesië, Turkije en Egypte.

Dezelfde bron laat weten dat Royal Air Maroc, "in plaats van vluchten te annuleren, enkel voorziet om het Algerijnse luchtruim via het Noorden te omzeilen", eraan toevoegend dat "deze landen gemakkelijk via de Middellandse zee kunnen worden bereikt".

Lees ook: Algerije sluit luchtruim voor Marokko

Algerije had op woensdag 22 september 2021 besloten om haar luchtruim "per direct" te sluiten voor burger- en legervliegtuigen uit Marokko en alle toestellen met een Marokkaans registratienummer.

Bladna.nl