Zoeken

Royal Air Maroc wacht op toestemming om naar Algerije te vliegen

27 augustus 2021 - 10:00 - Economie

©

Royal Air Maroc biedt vanaf september vluchten aan tussen Marokko en Algerije. De tickets kunnen reeds online worden geboekt. Maar de recente evolutie in de betrekkingen tussen de twee landen zou een impact kunnen hebben op de nieuwe route.

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij biedt de vluchten Casablanca-Algiers op haar website aan aan een beginprijs van 291 euro en Algiers-Casablanca aan 243 euro vanaf 16 september.

Lees ook: Algerije verbreekt diplomatieke banden met Marokko

De nieuwe route was op 22 augustus impliciet toegestaan door de Algerijnse regering. In een verklaring na een regeringsraad had de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune "de opening van nieuwe routes naar bestaande en nieuwe bestemmingen" bevolen.

In de verklaring werd echter niet vermeld of Royal Air Maroc toestemming krijgt om vluchten naar Algerije te verrichten. Het buurland, dat dinsdag heeft besloten om de diplomatieke betrekkingen met Marokko te verbreken, had in juni zijn luchtruim heropend voor zeven landen, met name Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Turkije, Tunesië en Rusland. Air Algérie, Air France, Transavia, ASL Airlines, Vueling, Lufthansa, Alitalia, Turkish Airlines en Tunisair verrichten voorlopig een vijftiental vluchten naar Algerije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team