Zoeken

Royal Air Maroc zwaar onder vuur

28 augustus 2019 - 10:11 - Economie

┬ę

Royal Air Maroc is opnieuw onder vuur komen te liggen vanwege de slechte service en veel ongerechtvaardigde vertragingen in de afgelopen maanden. Ook het personeel van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij is ontevreden.

Op sociale media staan honderden kritieke berichten over Royal Air Maroc van ontevreden klanten. Het respectloos gedrag van het personeel maar ook de vertragingen en soms annuleringen van vluchten zonder rechtvaardiging worden aan de kaak gesteld.

Royal Air Maroc wordt er zelfs van beschuldigd het leven van haar passagiers in gevaar te brengen. Zo wordt onder meer gesproken over een noodlanding in Sevilla van een vlucht van Royal Air Maroc naar Den Haag. Passagiers hadden toen de bemanning gewaarschuwd voor de vreemde geluiden die ze hoorden.

Een ander toestel op een binnenlandse vlucht ontsnapte op het nippertje aan een ongeluk dankzij de oplettendheid van de piloot. De passagiers hadden toen ook melding gedaan van vreemde geluiden aan de bemanning maar niemand had de piloot op de hoogte gebracht.

De luchtvaartmaatschappij krijgt tevens kritiek over de behandeling van de bagage. Tientallen passagiers verloren in de afgelopen maanden hun bagage op vluchten van Royal Air Maroc en kregen ze nooit meer terug.

De nieuwe voorzitter van Royal Air Maroc had aan de Marokkaanse regering een ontwikkelingsplan voor de luchtvaartmaatschappij voorgesteld. Hij wilde de vloot naar 120 toestellen verhogen en zou daarvoor 30 miljard dirham nodig hebben gehad. Zijn project werd geweigerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team