Zoeken

Vlucht Royal Air Maroc door horde politie opgewacht in Madrid

10 maart 2022 - 11:00 - Wereld

©

Een vliegtuig van Royal Air Maroc met bestemming Madrid werd dinsdagavond op de luchthaven van Madrid opgewacht door een horde politieagenten, wat bij de passagiers tot psychose heeft geleid.

Worden Marokkaanse vliegtuigen in Spanje drastisch gecontroleerd? Die vraag moet worden gesteld in het licht van de door Le Collimateur aangehaalde feiten.

Lees ook: Woede onder passagiers vlucht Royal Air Maroc

De passagiers van de vlucht wachtte volgens bronnen van de krant een onaangename verrassing. "Drie terreinvoertuigen van de Guardia Civil stonden rond het gelande vliegtuig van Royal Air Maroc opgesteld en politieagenten, waarvan sommige gewapend met machinegeweren, omsingelden het vliegtuig zodra het op de luchthaven van Madrid aankwam", vertelde een passagier.

Lees ook: Vlucht Marokko-Spanje: "Ryanair behandelt passagiers als honden"

De media houden vol dat er geen reden was om een dergelijk politiecontingent te sturen op het tarmac of bij de veiligheidspoortjes waarlangs de passagiers de luchthaven binnenkomen. "Het zou begrijpelijk zijn geweest als er onder de passagiers iemand was geweest tegen wie een uitleveringsbevel was uitgevaardigd, maar dat was niet het geval", reageerde een andere passagier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team