Zoeken

Royal Air Maroc in opspraak door buitensporige prijzen

24 juli 2020 - 15:10 - Economie

©

Klanten van Royal Air Maroc in de Verenigde Staten hebben hun onvrede geuit tegen het oneerlijk beleid en de hoge prijzen die door de luchtvaartmaatschappij worden gehanteerd.

Honderden Marokkanen in de Verenigde Staten, maar ook Amerikanen die in Marokko wonen en Marokkanen die in de VS zijn gestrand, en die nog voor de coronapandemie een ticket voor Casablanca hadden geboekt, hebben nieuwe tickets aan veel duurdere prijzen moeten kopen.

Mohamed, een in de Verenigde Staten wonende Marokkaan, had een heen en terugvlucht tussen Casablanca en New York voor zijn schoonmoeder gekocht. Door de sluiting van de grenzen werd de terugvlucht uitgesteld. Toen Marokko eind juni de grenzen heropende, kreeg Mohamed te horen dat zijn ticket zou worden geannuleerd en dat hij een nieuwe vlucht moest boeken voor zijn schoonmoeder.

Probleem is dat de prijs van de nieuwe vlucht bijna even duur is als de heen- en terugticket die hij vóór de coronacrisis had geboekt. Hij betaalde uiteindelijk 52 procent meer dan de oorspronkelijke ticket. Mohamed vertelde aan MWN dat veel andere landgenoten in de VS zich in dezelfde situatie bevinden. Sommigen betaalden zelf twee keer de prijs van het oorspronkelijk ticket om alsnog naar Marokko te kunnen vertrekken.

Mohamed en meerdere andere Marokkanen hebben aangifte gedaan tegen de oneerlijke praktijken van Royal Air Maroc bij het Amerikaanse ministerie van Vervoer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team