Zoeken

Royal Air Maroc beste luchtvaartmaatschappij in Afrika in 2014

17 juli 2014 - 19:37 - Economie

©

Royal Air Maroc werd afgelopen dinsdag verkozen tot beste vliegmaatschappij in Afrika voor het jaar 2014, door het Brits adviesbureau Skytrax. De groep gevestigd in Londen is een wereldwijde referentie in de luchtvaartindustrie.

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij steeg dit jaar van een 2 naar 3 sterren bedrijf in de ranking van Skytrax. De prestigieuze prijs werd aan Driss Benhima, CEO van Royal Air Maroc, uitgereikt tijdens een ceremonie op de Farnborough International Airshow in Londen.

Deze onderscheiding "is een grote eerbetoon aan het harde werk en de toewijding van ons personeel", verklaarde Benhima. Hij vervolgde dat zijn luchtvaartmaatschappij de beste wil worden en pas tevreden zal zijn als het 4 sterren behaalt in de ranking. Het is een erkenning van de vele inspanningen van Royal Air Maroc om haar diensten te verbeteren.

Skytrax baseerde de ranking op een peiling waaraan duizenden passagiers uit meer dan 160 landen deelnamen. De Skytrax World Airline Awards erkent jaarlijks de kwaliteit van de diensten en voordelen aangeboden door luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Royal Air Maroc bedient momenteel 32 bestemmingen in Afrika vanuit Casablanca. Ruim 1,2 miljoen passagiers maken jaarlijks gebruik van deze vluchten. Onlangs lukte het Royal Air Maroc met succes een herstructureringsplan af te ronden. Ook bereikte de groep alle doelen van het programma contract dat het in september 2011 met de Marokkaanse regering had gesloten.

Royal Air Maroc huurt E-Jets

Op de Farnborough International Airshow heeft Royal Air Maroc een huurovereenkomst ondertekend voor vier E-Jets van Aldus Aviation, met de Ierse leasingspecialist E-Jets.

Een eerste vliegtuig, een Embraer E190, zal in de tweede helft van 2014 aan Royal Air Maroc worden geleverd. Deze vliegtuigen moeten de luchtvaartgroep helpen het aantal korte en middellange vluchten vanuit Casablanca te verhogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team