Zoeken

Qatar Airways wil in kapitaal Royal Air Maroc

23 oktober 2015 - 13:49 - Economie

©

Royal Air Maroc heeft een samenwerkingsakkoord met Qatar Airways gesloten om de aanwezigheid van beide luchtvaartmaatschappijen in Afrika en Azië te versterken. De samenwerking zou echter nog een stapje verder mogen gaan als het aan Qatar Airways ligt.

"Qatar Airways is steeds bereid om in luchtvaartmaatschappijen met een sterke synergie te investeren. We gaan uitzoeken of we in de toekomst een stakeholder kunnen worden voor Royal Air Maroc", verklaarde de CEO van Qatar Airways, Akbar Al Baker, donderdag op een persconferentie na de landing van de eerste vlucht Doha-Casablanca van Royal Air Maroc.

De lanceringsceremonie van de eerste vlucht van Royal Air Maroc tussen Doha en Casablanca vond plaats in het bijzijn van minister Aziz Rebbah van Vervoer en Driss Benhima, CEO van de Marokkaanse vliegmaatschappij.

Royal Air Maroc weigert een mogelijke komst van Qatar Airways in haar kapitaal te commenteren. In 2012 deden al geruchten de ronde over de komst van een nieuw aandeelhouder uit het Midden-Oosten. Momenteel heeft RAM slechts twee buitenlandse aandeelhouders, met name Air France en Iberia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team