Zoeken

Romain Saïss wil Afrika Cup 2023 winnen (video)

29 maart 2023 - 16:00 - Sport

©

Vierde eindigen in de wereld is een vorm van druk op de schouders van de Atlas Leeuwen, die zich nu verplicht voelen om te schitteren op de volgende Afrika Cup of Nations. Dat vindt althans Romain Saïss, de aanvoerder van de nationale ploeg.

Na hun prestaties op het WK 2022, een prachtige overwinning in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië en een gelijkspel tegen Peru, denkt Marokko al aan de Afrika Cup 2023. Op RMC Sport, zei Romain Saïss dat Marokko zijn "statuut van favoriet" op zich moet nemen en de trofee moet grijpen. "We zijn hongerig naar de overwinning", aldus de Marokkaanse international. Volgens hem "verdient Marokko het om de trofee op te halen". Het winnen van de Afrika Cup zou een soort van beloning zijn voor de prestaties van de Atlas Leeuwen op het WK in Qatar.

Lees ook: WK 2022: Romain Saiss verklapt sleutel tot succes Marokko

"We kunnen ons niet langer verbergen, we moeten onze verantwoordelijkheden aanvaarden, deze status van favoriet", benadrukte de centrale verdediger in een gesprek over de laatste FIFA-ranking die Marokko op de 11ᵉ plaats zet. "We zijn dorstig naar overwinningen, trofeeën, de coach heeft ons deze winnaarsmentaliteit bijgebracht van bij zijn aankomst. We zien dat iedereen ervoor open staat, we moeten doorpakken met deze mentaliteit en deze ingesteldheid, om de trofee in Ivoorkust te winnen", aldus Romain Saïss.

Lees ook: Walid Regragui wil Afrika Cup 2024 winnen

Het is belangrijk om te onthouden dat Marokko zich al voor de Afrika Cup heeft gekwalificeerd, maar het team van Walid Regragui moet nog twee wedstrijden spelen. De eerste tegen Zuid-Afrika op 12 juni en de tweede thuis tegen Liberia op 4 september. Marokko versloeg Zuid-Afrika (2-1) en Liberia (2-0) in de twee vorige wedstrijden in Groep K, die slechts uit drie landen bestond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team