Zoeken

Atlas Leeuwen: Romain Saïss, the end?

17 juni 2024 - 13:40 - Sport

©

De geruchten over een mogelijk afscheid van Romain Saïss van het Marokkaans elftal laaien opnieuw op. De centrale verdediger van Al-Shabab FC, tevens aanvoerder van de Atlas Leeuwen, zou overwegen om een punt te zetten achter zijn internationale carrière.

Volgens bronnen van Al Araby zou Romain Saïss plaats willen maken voor de jongere generaties. De sterke prestatie van Chadi Riad tijdens de vierde speeldag van de Afrikaanse kwalificaties voor het WK 2026, waar Marokko met 6-0 won van Congo, maakt van hem mogelijk een opvolger voor Saïss. Ook de naam van Achraf Hakimi, de Marokkaanse rechtsback van PSG, circuleert als mogelijke nieuwe aanvoerder.

Lees ook: Romain Saïss: einde van de regeerperiode?

Romain Saïss was afwezig tijdens de laatste twee interlands van de Atlas Leeuwen, tegen Angola (1-0) en Mauritanië (0-0), en speelde ook niet in de 6-0 overwinning op Congo. In het verleden werd er al herhaaldelijk gespeculeerd over zijn vertrek uit het Marokkaans elftal, maar Saïss besloot om door te gaan met het oog op de Africa Cup 2023 in Ivoorkust.

Lees ook: Romain Saiss excuseert zich

Romain Saïss speelde een belangrijke rol in de historische prestaties van Marokko op het WK 2022 in Qatar. Hij is recordhouder met 7 aanvoerderschappen op een WK, waarmee hij Badou Zaki (4 aanvoerderschappen) achter zich laat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team