Zoeken

Rolls-Royce Hassan II heeft een koper gevonden

27 juni 2022 - 11:00 - Marokko

©

De Rolls-Royce Camargue uit 1977, die toebehoorde aan wijlen Koning Hassan II, werd enkele dagen geleden geveild op de website Autoscout. De eerste poging dateert van 2016.

De Rolls-Royce Camargue, die een aantal dagen geleden te koop werd aangeboden op de website van Autoscout voor een prijs van 248.000 euro, heeft na een eerste poging in 2016, eindelijk een koper gevonden. De auto is in handen van de Duitse autoverzamelaar Michael Fröhlich, die ook de ontwikkelaar is van de PG Elektrus (kleine elektrische sportwagen, directe concurrent van de Tesla Roadster).

Lees ook: Rolls-Royce Koning Hassan II geveild

"De auto is niet langer te koop, een koper heeft reeds een voorschot betaald van 10.000 euro voor de reservatie, in afwachting van de afronding van de transactie," bevestigt Fröhlich aan Jeune Afrique, zonder de identiteit van de koper bekend te maken.

De unieke auto werd door de beroemde Italiaanse carrosseriebouwer en auto-ontwerper Franco Sbarro volledig op maat gemaakt in zijn Zwitserse ateliers. Hij ging in op het verzoek van Koning Hassan II om hem geschikt te maken voor de valkenjacht, één van zijn favoriete bezigheden.

Lees ook: Koning Mohammed VI net voor ftour met Rolls-Royce in Rabat gespot (video)

"Al wijkt het uiterlijk van de Rolls-Royce Camargue volgens de grote liefhebbers van de klassieke Rolls af en heeft de auto ook te veel weg van de Amerikaanse wagens van het type Buick of Cadillac, dan nog blijft de auto een juweeltje en een droom voor veel verzamelaars", aldus een Marokkaanse autojournalist. Volgens hem "hult het feit dat de auto toebehoorde" aan de overleden koning het "in mysterie, met zelfs een soort van heilige aura".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team