Zoeken

Hassan I kocht als eerste de nu 130-jarige Schroedter-Wagen

18 augustus 2022 - 11:00 - Marokko

©

De Schroedter-Wagen, de tweede auto die in 1892 door de Duitse autofabrikant Daimler werd gemaakt, viert zijn 130e verjaardag. Sultan Hassan I was de eerste koper van deze auto.

Het is één van de eerste auto’s ter wereld. De tweede auto die Daimler in 1892 creëerde, viert dit jaar zijn 130e verjaardag. Officieel werd het de Daimler Schroedter-Wagen of Daimler Motor Car genoemd. Slechts twaalf van deze kleine auto’s werden in de fabriek in Cannstatt geproduceerd.

Lees ook: Rolls-Royce Koning Hassan II geveild

Volgens Mercedes-Benz is het de oudste luxe-auto ter wereld. Hij werd slechts zes jaar na de uitvinding van de auto vervaardigd en was ten tijde van zijn introductie voorbehouden aan een elite. De eerste koper was Hassan I, toen sultan van Marokko. Met deze auto begonnen de Koning en zijn onderdanen de paarden in te ruilen voor auto’s. En om het leven met de auto onder de Marokkaanse zon te vergemakkelijken, hebben ze een fluwelen dak laten aanbrengen.

Lees ook: Koning Hassan II bezat nog een kasteel in Frankrijk

Een bijzonder kenmerk van het voertuig is de circulatie van de koelvloeistof, die rechtstreeks in de stalen buizen wordt geleid die het frame van het voertuig vormen. "Vandaag wordt de Daimler Schroedter-Wagen tentoongesteld naast andere historische modellen in het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart, Duitsland," meldt Auto News.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team