Zoeken

Twee Marokkaanse miljardairs op nieuwe Forbes-lijst

29 januari 2021 - 17:20 - Marokko

©

Volgens Forbes staan ​​er twee Marokkanen op de lijst van 18 miljardairs in Afrika. Het Amerikaanse zakenblad heeft de lijst waarop 20 miljardairs stonden begin 2020, naar 18 herzien in 2021, voor een cumulatief vermogen van 73,8 miljard dollar.

Aziz Akhannouch staat volgens dezelfde bron op de 12e plaats van de lijst met de 18 rijkste Afrikanen van het continent. De huidige Marokkaanse minister van Landbouw is betrokken bij de brandstof- en gasdistributiesector en andere sectoren (onroerend goed, toerisme, financiën, enz.). Hij heeft een fortuin van naar schatting 2 miljard dollar, waarmee hij de bankier Othman Benjelloun voorbijstreeft.

Het fortuin van de baas van de Bank of Africa, die deel uitmaakt van de BMCE-groep, RMA Watanya en de Holding FinanceCom, wordt geschat op 1,3 miljard dollar. De bankgroep waaraan Benjelloun leiding geeft is aanwezig in een twintigtal Afrikaanse landen.

Ondanks de negatieve effecten van de pandemie, wisten sommige grote fortuinen hun rijkdom verder te vergroten. Dit is het geval van de Nigeriaan Aliko Dangote, die zijn vermogen voor het belangrijkste deel dankt aan zijn gelijknamige cementfabriek. Hij maakte een extra winst van 2 miljard dollar waarmee zijn fortuin van 10 miljard in 2020 naar 12 miljard in 2021 is gestegen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team