Zoeken

Spanje: Marokkaanse snelweg-ontvoerders gearresteerd

17 november 2020 - 17:40 - Wereld

©

In Spanje zijn woensdag vier Marokkanen gearresteerd die ervan worden verdacht onderdeel te zijn van een crimineel netwerk dat is gespecialiseerd in ontvoeringen. De slachtoffers zijn allemaal ontvoerd langs snelwegen en werden pas vrijgelaten nadat er losgeld werd betaald.

De vier verdachten, tussen de 25 en 35 jaar oud, zijn tijdens een hinderlaag in Alicante aangehouden door de Guardia civil, meldt het dagblad Assabah. Bij de doorzoeking van verschillende huizen werden meerdere auto’s en mobiele telefoons in beslag genomen.

De laatste ontvoering vond vorige week plaats, toen twee mannen werden meegenomen op de snelweg A7 tussen Alicante en Murcia. De criminelen eisten 150.000 euro losgeld voor de vrijlating van de twee slachtoffers.

Voor de hinderlaag waarmee de verdachten uiteindelijk zijn aangehouden, heeft de Guardia civil samengewerkt met familieleden van de slachtoffers. Omdat de verdachten hier geen vermoeden van hadden, konden de politiediensten de vier Marokkaanse mannen uiteindelijk arresteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team