Zoeken

Marokkaan leidde groot netwerk voor cocaïnesmokkel in Spanje

14 oktober 2021 - 15:40 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft maandag in samenwerking met de Portugese veiligheidsdiensten een drugsorganisatie ontmanteld die met een vissersboot drugs uit Marokko naar Spanje vervoerde. In totaal werden 20 mensen gearresteerd en 4248 kilo cocaïne in beslag genomen.

In juni 2020 stelden agenten een onderzoek in naar een Spaans-Marokkaanse man die aan het hoofd stond van een criminele organisatie die zich bezighield met de handel in cocaïne in Europa. Rechercheurs stelden vast dat de leden van dit netwerk een grote hoeveelheid cocaïne vervoerden in een vissersboot via de Atlantische Oceaan naar Spanje, meldt 20minutos.

Lees ook: Ruim 22 kilo cocaïne onderschept in Tanger Med

Dankzij een gezamenlijke operatie van de politie van Spanje, Colombia, de Verenigde Staten, Frankrijk en Venezuela, kon toen worden achterhaald hoe de vissersboot de goederen heeft opgehaald, vervoerd en afgeleverd. De modus operandi van deze drugshandelaars bestond uit het garanderen van de veiligheid tijdens de uitwisseling, aangezien dit type boot op een bepaalde breedtegraad niet op te sporen is.

Lees ook: Cocaïne in vrachtwagen uit Spanje gevonden in Tanger Med

In totaal resulteerde de operatie in de arrestatie van acht Venezolanen en de inbeslagneming van 177 pakketten met 248 kilogram cocaïne. Twaalf andere personen werden in Venezuela gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team