Zoeken

Rico Verhoeven niet onder de indruk van Badr Hari’s laatste gevecht

6 maart 2018 - 17:20 - Sport

©

Rico Verhoeven is niet bezorgd voor een komend gevecht tegen Badr Hari. Het gevecht van de Marokkaanse kampioen tegen Hesdy Gerges verbaasde hem zelfs in negatieve zin.

Hari, 101 kilo, maakte zaterdag in Rotterdam zijn comeback tegen Gerges en won op punten. Na anderhalve ronde zagen de twee vechters er echter al vermoeid uit. Ook Rico Verhoeven merkte dat en sprak erover met het AD.

"De energie leek in de loop van de tweede ronde al op. Van Hesdy snap ik dat nog wel, Badr raakte hem een aantal keer vol op het lichaam en dan sla je als het ware de lucht, de energie eruit. Maar Badr zelf leek ook naar adem te happen."

Vele kijkers vonden ook dat Hari er slecht uitzag. Niet volgens Verhoeven, die zelf een kleine 116 kilo weegt. "Slecht? Het zag er in mijn ogen goed uit. Alleen: dit ís gewoon Badr Hari’s natuurlijke vorm en gewicht als hij dus níet de hele dag aan de gewichten hangt en zichzelf oppompt, zoals hij voor het gevecht met mij had gedaan. En dan zie je wel hoe moeilijk het is om tegen iemand te boksen als Hesdy, die een stuk zwaarder is. Hesdy kwam zeker in de eerste ronde steeds naar voren. En al is Badr de beter bokser, hij wist Hesdy gewoon niet achteruit te dringen. Omdat Hesdy gewoon veel zwaarder is."

"Het zal mij dus echt never nooit gebeuren dat ik een gevecht verlies op conditie. Want dan verlies je niet van je tegenstander maar van jezelf. Je zag ook dat Badr moeite had met de kicks van Hesdy op zijn benen. Misschien dat Badr last had van ’ringroest’, zo noemen wij dat: hij heeft een tijd niet gevochten, dus er komt de nodige spanning bij kijken. En dat kost ook veel energie.", vervolgde Rico.

Bezorgd over een rematch tegen Badr is Rico niet. "Kijk, we zijn vechters, je moet altijd beducht zijn op iets onverwachts, op een risico, een gevecht kan door één klap anders verlopen. Maar ik kan niet zeggen dat ik na het gevecht van zaterdag draaiend in mijn bed lag, van: ik moet me zorgen maken, of zo. Nee. Ik ben altijd klaar voor elk gevecht, drie of vijf ronden, wel of niet om de wereldtitel, maakt me niet uit."

Na zijn overwinning daagde Hari Verhoeven opnieuw uit voor een gevecht. Rico nam de uitdaging aan. "Badr heeft misschien niet de conditie voor vijf ronden, maar hij zegt altijd ’dat-ie die niet eens nodig heeft’. Dan zou ik zeggen, laten we het dan zo snel mogelijk doen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team