Zoeken

Rico Verhoeven aanvaardt excuses Jamal Ben Saddik

27 oktober 2021 - 10:40 - Sport

©

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik waren niet bepaald vrienden toen ze zaterdagavond tegenover elkaar stonden in de ring, maar de vrede werd inmiddels hersteld. Ben Saddik bood na het gevecht om de wereldtitel zijn excuses aan bij de wereldkampioen.

Tijdens de staredown van hun vorig gevecht in 2017, spuugde Ben Saddik Verhoeven in het gezicht en sindsdien kunnen de twee elkaar niet meer zien. Ben Saddik excuseerde zich persoonlijk bij Verhoeven na het gevecht en schreef ook op zijn Instagrampagina dat hij hoopte dat de strijdbijl nu begraven kan worden. Die kans heeft Verhoeven met beide handen aangenomen, zegt hij in het AD. "Dus voor mij is de strijdbijl nu zeker begraven. Het is ook zo’n vermoeiend iets, om een vervelend of geïrriteerd gevoel naar iemand te hebben. Het helpt me ook niet om beter te vechten, want als je emotioneel wordt tijdens een gevecht ga je juist fouten maken".

Lees ook: Rico Verhoeven verslaat Jamal Ben Saddik

Tijdens de staredown op vrijdag ging het er al gemoedelijker aan toe en complimenteerden de kickboksers elkaar zelfs. Na het gevecht noemde Verhoeven zijn aartsrivaal ’een kampioen’. "We hebben het beste in elkaar naar boven gehaald en daardoor een legendarische wedstrijd neer kunnen zetten", legt hij uit in de talkshow van Jinek. "Daar waren de fans de grote winnaars van."

Lees ook: Jamal Ben Saddik zegt gevecht tegen Rico Verhoeven af

De 32-jarige kickbokser kon echter niet meteen van zijn overwinning genieten. "In eerste instantie was ik vooral geïrriteerd, omdat ik wat foutjes had gemaakt. Vanmorgen heb ik het gevecht voor het eerst teruggekeken en kwam ik tot de conclusie dat het toch niet zo slecht was als ik dacht." Maar één van de fouten die hij maakte bezorgde hem een gapende wond aan zijn oog. "Vanaf dat moment wist ik dat ik serieus gas moest geven, voordat de dokter eventueel het gevecht zou staken." Zijn gehavende oog herstelt goed, maar hij zal er waarschijnlijk een blijvend litteken aan over houden. "Maar dat maakt niet uit, van wat ik doe word je toch niet knapper", aldus Verhoeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team