Zoeken

Renault marktleider in Marokko

8 december 2020 - 09:40 - Economie

©

De Franse autofabrikant Renault blijft de marktleider op het gebied van auto’s in Marokko. Bijna de helft van alle auto’s die in Marokko worden verkocht, zijn van de twee huismerken Renault en Dacia. Het autobedrijf bestaat al 92 jaar in het koninkrijk.

Renault is niet alleen de marktleider, maar produceert ook auto’s in Marokko. In de steden Tanger en Casablanca staan twee fabrieken van het autobedrijf. Zij leveren op jaarbasis 440.000 auto’s. In Tanger worden de meeste wagens gemaakt: 340.000. De fabriek in Casablanca bestaat sinds 1966 en produceert 100.000 voertuigen voor het Franse automerk.

In 2012 opende Renault een nieuwe fabriek in Tanger en werd daarmee de grootste autofabrikant van Afrika. De fabrieken maken meerdere modellen die het label ’Made in Morocco’ dragen. Zo produceert de fabriek in Casablanca de modellen Logan, Sandero en Sandero Stepway. Tanger maakt de modellen Dacia Sandero, Lodgy en Dokker.

Volgens website Industries wil de Franse autofabrikant een omzet van 2,2 miljard euro genereren met de twee fabrieken in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team