Zoeken

Release "Marokkaanse" Indiana Jones 5 uitgesteld

31 mei 2022 - 10:20 - Cultuur

©

De release van de vijfde aflevering van de filmreeks "Indiana Jones", die gedeeltelijk in Fez werd gefilmd, was gepland voor 27 juli 2022 maar is nu uitgesteld tot 2023.

Indiana Jones 5 werd al in 2016 aangekondigd door Lucasfilm, dat toen net onderdeel was geworden van The Walt Disney Company. Het duurde lang voor de film in productie ging. Indiana Jones 5 zal uiteindelijk op 28 juni 2023 in de bioscopen verschijnen, zo kondigde de Amerikaanse acteur Harrison Ford aan op het podium van de door Disney georganiseerde Star Wars Celebration. Bij die gelegenheid "toonde hij een eerste beeld van de speelfilm, waarop hij een brug oversteekt, met een lichtstraal die op hem schijnt door een gat in het plafond van een grot," meldt Le Parisien.

Lees ook: Marokko: opnames Indiana Jones 5 afgerond

"We hebben de volgende Indiana Jones-film bijna af, met de muziek van John Williams. Het was een geweldige ervaring om met James Mangold te werken en met Kathy. Ik ben echt trots op de film die we hebben gemaakt", zei Harrison Ford.

Het vijfde deel van de beroemde serie werd opgenomen in Italië (Sicilië), Engeland en Marokko (Fez). De opnames werden meermaals onderbroken: Harrison Ford blesseerde zijn schouder tijdens een gevechtsscène, waardoor hij drie maanden afwezig was, Marokko schortte de vluchten naar Engeland op wegens Covid-19 (het team zat meer dan anderhalve maand vast in het koninkrijk), en andere.

Lees ook: Dode bij opnames Indiana Jones 5 in Marokko

Indiana Jones 5 is een productie van Steven Spielberg waarin Harrison Ford en Antonio Banderas de hoofdrollen spelen. Spielberg werkte samen voor Indiana Jones 5 met de vorige producenten van de saga, Kathleen Kennedy en Frank Marshall.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team