Zoeken

Adil en Bilall op première ’Ms. Marvel’ in creatie van Belgisch-Marokkaanse ontwerper

1 juni 2022 - 21:00 - Cultuur

©

Op de première van Ms. Marvel in Brussel waren filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah maandagavond de eregasten. Ze regisseerden de eerste en laatste aflevering van de Disney+serie. Op de première droegen ze opvallende sjaals van de Belgisch-Marokkaanse designer Rida Habib Allah.

"We wilden iets speciaals doen", vertelt El Arbi aan VTM Nieuws. "Iets funky en flitsend, zoals de reeks. Dit is de Marokkaanse, Pakistaanse flavour van Rida, een Antwerpse designer." Rida Habib Allah studeerde mode aan de d’Academie beeld in Sint-Niklaas. Hij ontwierp de kleurrijke sjaals in 2020 voor zijn collectie ’Je suis ta mère et aussi ton père’. Ze zijn vijf meter lang en gemaakt van handgebreide wol. De kleurrijke prints vinden hun inspiratie in Marokkaanse architectuur en zelliges.

Lees ook: ’Rebel’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah goed onthaald in Cannes

De designer is erg opgetogen en dankbaar dat de keuze van de regisseurs op zijn sjaals is gevallen. "Dit heeft me echt geraakt op een persoonlijk niveau", schrijft Rida op Instagram. "Het betekent onnoemelijk veel voor mij dat succesvolle mensen van Marokkaanse origine mijn ontwerpen dragen!"

Lees ook: Adil en Bilall verheugen zich op release ’Ms Marvel’ op 8 juni

Ms. Marvel verschijnt op 8 juni op Disney+. De serie vertelt het verhaal van de Pakistaans-Amerikaanse Kamala Khan, die helemaal in de ban is van The Avengers en vooral van Captain Marvel. Ze droomt ervan om een superheld te zijn en is zo vaak in haar fantasie verzonken dat ze iedereen op de zenuwen werkt. Maar dan ontdekt ze tijdens haar tienerjaren ineens dat ze misdaad kan bestrijden met haar superkrachten. Khan is de eerste islamitische superheld van het Marvel-universum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team