Zoeken

Volgende producten mogen vanuit Marokko naar Sebta gebracht worden

22 juni 2022 - 11:20 - Wereld

©

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid en de belastingdienst (AEAT), hebben een gids opgesteld waarin de goederen worden gespecificeerd, die vanuit Marokko de grens van Tarajal mogen overgaan, alsook de toegestane hoeveelheden en de verboden producten.

Volgens het document mogen bijna alle categorieën producten uit Marokko de grens bij Sebta over. Zo zijn cosmetica en geneesmiddelen voor strikt persoonlijk gebruik toegestaan, maar wordt het wel aanbevolen om "een recept of een medisch rapport mee te brengen" voor medicijnen, aldus Ceuta al Dia.

Lees ook: Sebta en Melilla: visumplicht voor Marokkanen verlengd

Ook tabak en alcoholische dranken mogen Sebta binnen, maar dan wel in vaste hoeveelheden, d.w.z. maximaal één doos tabak, 200 sigaretten en één liter alcohol (boven 22 graden) of twee liter bij een lager alcoholgehalte. Groenten en fruit mogen niet meer dan 10 kilo wegen. Aromatische planten en kruiden, specerijen en kruidenthee, specerijen en voedingssupplementen mogen niet meer dan 2 kilo wegen.

Voor oliën en augurken is een maximum van 5 kilo toegestaan, op voorwaarde dat ze worden vervoerd in een verzegelde en geëtiketteerde container. Vlees en afgeleide producten zoals worst, verse of ingeblikte vis en schaaldieren, van eieren afgeleide producten, melk en afgeleide producten, zijn ook toegestaan, met uitzondering van yoghurt, kaas en boter.

De autoriteiten van Sebta willen geen smokkel meer aan de grens van Tarajal en dringen er daarom op aan dat de meervoudige invoer met toegelaten producten in Sebta verboden is. Bovendien is het vervoer van beschermde dier- of plantensoorten of vee van welke aard ook (behalve met uitdrukkelijke toestemming voor Eid ul-Adha) verboden.

Lees ook: Geen akkoord gevonden voor douane Sebta en Melilla

Huisdieren zoals honden en katten zijn toegestaan, maar ze moeten gechipt zijn en hun inenting tegen rabiës moet up-to-date zijn. Wat geld betreft, mag maximaal 10.000 euro worden meegenomen, in welke vorm dan ook (valuta, bankbiljetten of cheques).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team