Zoeken

Wereld-Marokkanen: producten die vanuit Marokko naar Europa mogen worden meegenomen

17 augustus 2022 - 10:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De havenautoriteit van Algeciras heeft in het kader van de retourfase van Operatie Marhaba, aan Marokkanen die in het buitenland wonen een overzicht gegeven van welke producten volgens de Europese regelgeving vanuit Marokko in Spanje mogen worden binnengebracht.

Op 15 juli is de retourfase van Operatie Marhaba officieel begonnen. De zomeroperatie loopt tot 15 september. In afwachting van de piekstromen van wereld-Marokkanen in de haven van Algeciras is de havenautoriteit een informatiecampagne gestart om eraan te herinneren welke producten uit Marokko in Spanje mogen worden ingevoerd.

Lees ook: Anadolu-persagentschap ontmoet wereld-Marokkanen

"Volgens de EU-regels mogen vlees, zuivelproducten, groenten, planten en bomen de Europese Unie niet in", twitterde de havenautoriteit van Algeciras. Andere, voor persoonlijke consumptie bestemde producten, zijn evenwel in bepaalde hoeveelheden toegestaan. Dit geldt voor groenten (kokosnoten, bananen en dadels), olie (maximaal drie liter), of nog suiker en couscous (maximaal twee kilo)."

Lees ook: Sebta gaat langzaam dood zonder Marokkanen

Deze maatregelen zijn bedoeld om te voorkomen dat zieke dieren of parasieten de Europese Unie binnenkomen, verzekert de regeringsdelegatie in Sebta. Die heeft ook een lijst uitgegeven van producten die de Tarajal grensovergang mogen passeren. De haven Tanger Med tot 5 juni 2022 al meer dan 760.000 wereld-Marokkanen in beide richtingen mogen verwelkomen.

Bladna.nl