Zoeken

Ruim 18.000 regularisatieaanvragen in drie maanden in Marokko

13 maart 2017 - 22:20 - Marokko

©

Sinds het begin van de tweede fase van de massa legaliseringsactie hebben de Marokkaanse autoriteiten 18.281 aanvragen ontvangen.

De cijfers werden door minister Anis Birou van Marokkanen in het buitenland en migratiezaken bekendgemaakt tijdens de workshop « Stories Without Visa » van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen (UNHCR). Volgens de bewindsman werden de aanvragen in 69 prefecturen ingediend.

Het is de tweede keer dat Marokko massaal migranten die illegaal in het land verblijven legaliseert. De eerste fase vondt in november 2013 plaats. 25.000 mensen, voornamelijk afkomstig uit sub-Sahara Afrika, kregen toen een verblijfsvergunning.

In december sprak Koning Mohammed VI over de legalisering van migranten. « Ik wil er nogmaals op wijzen dat we enkel onze plicht vervullen, want het gaat hier om mensen die door de armoede hun leven hebben geriskeerd en hun families en land hebben verlaten. Marokko keurt al lang de methodes af van sommige landen om het migratieprobleem aan te pakken, methodes die hun ondoeltreffendheid hebben getoond.», verklaarde hij toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team