Zoeken

Marokko regulariseert, Algerije deporteert

14 december 2016 - 10:55 - Gemeenschap

©

Marokko en Algerije hebben een heel verschillende migratiebeleid. Terwijl Marokko heeft besloten om opnieuw massaal migranten te legaliseren kiest Algerije ervoor massaal migranten het land uit te zetten...

Een perfecte en waarschijnlijk bewuste timing. Koning Mohammed VI heeft maandag een tweede legaleringsactie van migranten aangekondigd. Deze zal identiek zijn aan eerste massalegalisering, waarbij 25.000 mensen een verblijfsvergunning hebben gekregen.

« Ik wil er nogmaals op wijzen dat we enkel onze plicht vervullen, want het gaat hier om mensen die door de armoede hun leven hebben geriskeerd en hun families en land hebben verlaten. », aldus de Koning.

« Marokko keurt al lang de methodes af van sommige landen om het migratieprobleem aan te pakken, methodes die hun ondoeltreffendheid hebben getoond .», vervolgde de Koning, verwijzend naar Algerije. Het buurland heeft onlangs besloten om migranten op een gewelddadige manier uit te zetten, wat door de internationale gemeenschap werd veroordeeld.

Terwijl hij voor hen zou moeten opkomen heeft de voorzitter va de Algerijnse Commissie voor de Rechten van de Mens Farouk Ksentini zelfs verklaard dat de aanwezigheid van migranten uit sub-Sahara Afrika enkel de « Algerijnen blootstelde aan de verspreiding van Aids en andere seksueel overdraagbare aandoeningen ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team