Zoeken

Regering houdt vol: persvrijheid in Rif gerespecteerd

16 augustus 2017 - 18:30 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Communicatie heeft op de beschuldigingen gereageerd volgens dewelke de persvrijheid in Marokko en met name in de Rif wordt geschonden.

In een verklaring stelt de afdeling op zondag dat correspondenten van nationale en buitenlandse media vrij hun werk verrichten in heel het land. Ook in het Rif-gebied, in tegenstelling tot wat organisaties zoals Verslaggevers zonder grenzen beweren. Dat gebeurt in overeenstemming met “de wettelijke en reglementaire bepalingen met betrekking tot het beroep van journalist in Marokko”.

In totaal werken 89 buitenlandse correspondenten in Marokko “met een vergunning die hen door de bevoegde diensten werden gegeven” zodat ze “hun missie in heel het land in normale omstandigheden kunnen uitvoeren”.

Het ministerie stelt tevens dat slechts één journalist momenteel in Marokko wordt vervolgd voor het “aanzetten tot misdaden en het oproepen tot een deelname aan een verboden demonstratie”. Er wordt geen naam genoemd maar het is een geheim voor niemand dat het gaat om Hamid El Mahdaoui, hoofdredacteur van Badil.info.

Reacties op dit artikel zijn niet meer mogelijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team