Zoeken

Verslaggevers Zonder Grenzen hekelt arrestatie “vierde burgerjournalist” Al Hoceima

2 september 2017 - 15:40 - Marokko

©

Verslaggevers Zonder Grenzen heeft in een verklaring op woensdag 30 augustus de arrestatie van de journalist Abdelkebir Al Hor veroordeeld.

Abdelkebir Al Hor, oprichter van Rassdmaroc, werd op 6 augustus in Marrakech gearresteerd en naar Casablanca overgebracht. Hij bleef er vijf dagen in bewaring en werd vervolgens naar Rabat gebracht op door een anti-terrorisme rechter te worden ondervraagd.

Volgens VZG werd Al Hor vervolgens aangeklaagd voor “apologie van het terrorisme en aanmoediging tot verzet tegen de politie”. Dat gebeurde volgens de organisatie nadat Al Hor en artikel had geschreven over de protestbeweging Hirak in Al Hoceima.

De advocaat van de journalist vertelde aan VZG dat de beschuldigingen tegen Al Hor “niets met zijn werk als journalist te maken had”. Al Hor riskeert tot 10 jaar celstraf.

Verslaggevers Zonder Grenzen vraagt de onmiddellijke vrijlating van Abdelkebir Al Hor en de ander burgerjournalisten die werden gearresteerd na over de opstanden in de Rif te hebben geschreven. Onder hen Hamid El Mahdaoui, hoofdredacteur van Badil.info. die in juli tot drie maanden celstraf werd veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team