Zoeken

Ministers voorgesteld door RNI-partij aan Benkirane

16 juli 2013 - 18:00 - Marokko

©

De Nationale groepering van onafhankelijken (RNI), staat klaar om de vertrekkende ministers van de Istiqlal in de regering re vervangen. RNI-baas Salahdine Mezouar wenst Karim Ghellab te vervangen als parlementsvoorzitter. Verschillende partijen van de regeringscoalitie willen een petitie opstellen om het vertrek van Ghellab te eisen.

De leiders van de RNI staan te popelen om een plaats in de regering te krijgen na 19 maanden in de oppositie te hebben doorgebracht, schrijft Akhbar Al Yaoum.

Bij de PJD is er enige bezorgdheid omtrent de eventuele terugkeer van Mezouar als minister van Financiën. In de regering van Abbas El Fassi had Mezouar namelijk premies uitgewisseld met Noureddine Bensouda, Penningmeester van Marokko.

Abdelilah Benkirane blijft echter positief over de onderhandelingen met de RNI. De Premier is ervan overtuigd dat de partij de portefeuilles van de Istiqlal zal overnemen zonder de structuur van de overheid in twijfel te brengen.

Benkirane heeft groene licht gekregen van het Paleis om de coalitieregering te herstellen met een minimum aan schade. Door de slechte economische situatie in het land zijn vervroegde verkiezingen geen optie.

Ministerlijst voorgesteld door de RNI

 Rachid Talbi Alami, minister van Economie en Financiën
 Mohamed Abbou, minister van Ambacht
 Amina Benkhadra, minister van Energie en Mijnen
 Aniss Birou, Minister van Marokkanen in het buitenland
 Mohamed Oujjar, minister van Buitenlandse Zaken

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team