Zoeken

Dit leidde tot de koninklijke woede in Casablanca

21 mei 2019 - 12:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI toonde tijdens een bezoek aan Casablanca eind vorige week dat hij ontevreden was met het werk van de stadsverantwoordelijken.

Al Massae gaf maandag enkele details vrij over de reden die tot de koninklijke woede leidde en waarschijnlijk de vervanging van meerdere verantwoordelijken als gevolg zal hebben.

Koning Mohammed VI zou zeer ontevreden zijn met de trage vooruitgang van diverse ontwikkelingsprojecten die hij zelf in de metropool lanceerde en projecten van het nationaal initiatief voor menselijke ontwikkeling (INDH) die hij tijdens zijn bezoek moest inhuldigen.

Het blad bericht ook dat de Koning meerdere ongeplande uitstappen maakte in de metropool om naar de projecten te gaan kijken. Door de ernstige vertragingen in de werken wordt verwacht dat verantwoordelijken van de territoriale administratie, hoge functionarissen en directeuren van ontwikkelingsagentschappen in de komende dagen zullen worden ontslagen.

Ook directieleden van het agentschap Casa Aménagement, die over een begroting van 26 miljard dirham beschikt voor de ontwikkeling van Casablanca, zullen naar verwachting worden vervangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team